Darmowa dostawa od 300 zł
F-796
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | VG-10 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Micarta |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Profesjonalny japoński nóż kuchenny Tojiro, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Rękojeść - micarta
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,1 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 205 g