Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,4 cm
Długość ostrza - 20 cm
Szerokość klingi - 4,4 cm
Grubość klingi - ok. 2,0 mm
Waga - ok. 175 g