Darmowa dostawa od 300 zł
801-614
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze - stal 420J2
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 1,7 mm
Waga - ok. 90 g