Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Ostrze - stal 420J2
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,9 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Waga - ok. 67 g