Darmowa dostawa od 300 zł
806-039-TB
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść - drewno kasztanowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 29,8 cm
Długość ostrza - 17,0 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 115 g