Darmowa dostawa od 300 zł
F-699
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal węglowa |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Ostrze - stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,2 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 5,4 cm
Grubość klingi - ok. 4,8 mm
Waga - ok. 125 g