Global delivery available, check it now! sklep@noze-swiata.pl   733-790-707, 882-320-094

Główna

Nóż Satake Yoshimitsu Usuba 16cm Powiększ

Nóż Satake Yoshimitsu Usuba 16cm

804-035

Nowość

Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego

169,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Kryterium wyszukiwania

Rodzaj staliSK5
Długość ostrza120-199mm
Materiał rękojeściDrewno
Rodzaj ostrzaGładkie

Pełny opis

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Usuba 16 cm

Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5

Twardość - 62 HRC +/- 1

Długość całkowita - 33,8 cm

Długość ostrza - 16 cm

Szerokość klingi - 4,6 cm

Grubość klingi - ok. 2,1 mm

Waga - ok. 105 g

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Opinie

Napisz opinię

Nóż Satake Yoshimitsu Usuba 16cm

Nóż Satake Yoshimitsu Usuba 16cm

Napisz opinię

Proponowane akcesoria

30 innych produktów w tej samej kategorii