Global delivery available, check it now! sklep@noze-swiata.pl   733-790-707, 882-320-094

Główna

Nóż Satake Yoshimitsu Deba 15,5cm Powiększ

Nóż Satake Yoshimitsu Deba 15,5cm

804-028

Nowość

Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego

199,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Kryterium wyszukiwania

Rodzaj staliSK5
Długość ostrza120-199mm
Materiał rękojeściDrewno
Rodzaj ostrzaGładkie

Pełny opis

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5

Twardość - 62 HRC +/- 1

Długość całkowita - 29 cm

Długość ostrza - 15,5 cm

Szerokość klingi - 4,6 cm

Grubość klingi - ok. 4,1 mm

Waga - ok. 165 g

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Opinie

Napisz opinię

Nóż Satake Yoshimitsu Deba 15,5cm

Nóż Satake Yoshimitsu Deba 15,5cm

Napisz opinię

Proponowane akcesoria

30 innych produktów w tej samej kategorii