Global delivery available, check it now! sklep@noze-swiata.pl   733-790-707, 882-320-094

Główna

Nóż Satake Yoshimitsu Yanagi-Sashimi 21cm Powiększ

Nóż Satake Yoshimitsu Yanagi-Sashimi 21cm

804-011

Nowość

Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego

199,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Kryterium wyszukiwania

Rodzaj staliSK5
Długość ostrzaPowyżej 200mm
Materiał rękojeściDrewno
Rodzaj ostrzaGładkie

Pełny opis

Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5

Twardość - 62 HRC +/- 1

Długość całkowita - 33,5 cm

Długość ostrza - 21 cm

Szerokość klingi - 3 cm

Grubość klingi - ok. 2,1 mm

Waga - ok. 80 g

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać. Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowoduje pokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Opinie

Napisz opinię

Nóż Satake Yoshimitsu Yanagi-Sashimi 21cm

Nóż Satake Yoshimitsu Yanagi-Sashimi 21cm

Napisz opinię

Proponowane akcesoria

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii