800-822
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - tworzywo abs
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 28,8 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 1,7 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 172 g
Brak opinii