Darmowa dostawa od 300 zł
TK-1165
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | VG-5 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Stal nierdzewna |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designe
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 31,0 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 207 g