Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | CROMOVA 18 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Stal nierdzewna |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 25 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 3 mm
Waga – ok. 215 g
Szlif jednostronny, dla osób praworęcznych.