Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | CROMOVA 18 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Stal nierdzewna |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb.Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 43 cm
Długość ostrza – 30 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 3 mm
Waga – ok. 249 g
Szlif jednostronny, dla osób praworęcznych.
Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.