Darmowa dostawa od 300 zł
SATAKE803-434
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Profesjonalny japoński nóż Satake Hiroki, Santoku 17 cm.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,8 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 150 g