Darmowa dostawa od 300 zł
SATAKE803-410
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Satake Hiroki 21 cm.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 34,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 160 g