Darmowa dostawa od 300 zł
SATAKE803-540
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Słowo Kotori znaczy w języku japońskim „mały ptak”. Noże z tej serii cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z serii Satake Kotori to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Satake Kotori 13,5 cm.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 25,2 cm
Długość ostrza: 13,5 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 80 g