Darmowa dostawa od 300 zł
SATAKE803-533
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Noże Satake Kotori cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Ostrze – Wytrzymała stal nierdzewna z dodatkiem molibdenu
Rękojeść – Odporny na czynniki zewnętrzne materiał Pakkawood