Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
wysyłka 1/3 dni
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | VG-10 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Profesjonalny japoński nóż Tojiro Zen, Nakiri 16,5 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30,1 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość Klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 130 g