Global delivery available, check it now! sklep@noze-swiata.pl   733-790-707, 882-320-094

Japońskie noże kuchenne Tojiro

Nóż Tojiro Shippu do porcjowania 21cm

FD-599

Nowość

789,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Kryterium wyszukiwania

Rodzaj staliStal damasceńska
Długość ostrzaPowyżej 200mm
Materiał rękojeściDrewno
Rodzaj ostrzaGładkie

Pełny opis

Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładniej i płynniej, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

 

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania, Tojiro Shippu 21 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 

Twardość:  +/-1 60 HRC

Długość całkowita: 36 cm

Długość ostrza: 21 cm

Szerokość Klingi: 3,6 cm

Grubość klingi: ok. 2,4 mm

Waga: ok. 91 g

 

Profesjonalne noże z serii Tojiro Shippu DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw stali nierdzewnej, osłaniających niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż zwykłe narzędzia. Wygodne, dębowe rękojeści zamocowano pierścieniem z bawolego rogu, który stopniowo zaciska się wokół nasady i zapobiega wysunięciu się ostrza.

Opinie

Napisz opinię

Nóż Tojiro Shippu do porcjowania 21cm

Nóż Tojiro Shippu do porcjowania 21cm

Napisz opinię

Proponowane akcesoria

30 innych produktów w tej samej kategorii