Darmowa dostawa od 300 zł
FD-1594
Nowość
wysyłka 1/3 dni
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal damasceńska |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Ponieważ nadaje się do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców, stanowi niewątpliwie najpotężniejsze narzędzie w arsenale szefa kuchni. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro Shippu Black 21 cm.
Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 34,8 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 120 g
Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii noży Shippu DP Damascus. Unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim mają teraz stylową, przyciemnioną szatę. Praktyczne ostrza o szlifie podwójnym wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw lub 37 warstw stali nierdzewnej, osłaniających twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa też żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.