Darmowa dostawa od 300 zł
F-702A
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,3 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,9 cm
Grubość klingi - 3,1 mm
Waga - ok. 126 g
Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Producent: Tojiro , Japonia