Darmowa dostawa od 300 zł
F-654
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal damasceńska |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Micarta |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP37 18 cm.
Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikalnych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Ta tradycyjna technika uzyskiwania warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie – wydłuża trwałość ostrza. Noże z serii Tojiro Pro-DP Damascus są pięknie wykończone i łatwe w utrzymaniu, a ich nitowane rękojeści z laminatu typu Micarta są przyjazne dla środowiska i niezwykle wytrzymałe.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30,8 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 170 g