Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 34,3 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3,1 cm
Grubość klingi - ok. 2,4 mm
Waga - ok. 151 g