Global delivery available, check it now! sklep@noze-swiata.pl   733-790-707, 882-320-094

Japońskie noże kuchenne Tojiro

Promocje

Nasze sklepy

Nasze sklepy

DEFCON5.pl KRAKÓW ul.Nadwiślańska 11 (wejście od ul. Piwnej)

Japońskie noże kuchenne Tojiro  Na stronie jest 66 produktów

PODKATEGORIE

  • Kolekcja Tojiro A-1

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Są to doskonałe noże, które zapewnią przyjemność krojenia na wiele lat. Seria noży kuchennych Tojiro A-1 to doskonały wybór do gastronomi oraz domowego gotowania.

    Noże wykonane ze stali VG-10 to wysokowęglowa stal nierdzewna zawierająca kobalt. Materiał ma doskonałą ostrość i cechuje go odporność na zużycie. Jest opracowany i wykonany przez Takefu Special Steel Co., Ltd. hartowane do 60 HRC to doskonały wybór, rękojeści wykonane z drewna pakka jest przyjazna dla środowiska i ma wysoką trwałość, jest również odporna na kurczenie oraz pękanie pod wpływem wilgoci. Niewielka waga noża oraz świetna rękojeść zapewnia lekkość pracy bez uczucia zmęczenia dłoni nawet przez kilka godzin.

  • Kolekcja Tojiro DP3

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Są to doskonałe noże, które zapewnią przyjemność krojenia na wiele lat. Seria noży kuchennych Tojiro DP3 to doskonały wybór do gastronomi oraz domowego gotowania.

     

    Tojiro DP3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość, a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stalą rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego, lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

  • Kolekcja Tojiro DP37 Damascus

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Są to doskonałe noże, które zapewnią przyjemność krojenia na wiele lat. Seria noży kuchennych Tojiro DP37 to doskonały wybór do gastronomi oraz domowego gotowania.

    Tojiro DP 37 (Pro-DP Damascus) to seria profesjonalnych noży kuchennych w stylu zachodnim z tzw. stali damasceńskiej, której falisty deseń nosi nazwę Kasumi Nagashi, czyli “płynąca mgła”. Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikalnych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości stal VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. 

    Ta tradycyjna technika uzyskiwania warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie – wydłuża trwałość ostrza. Noże z serii Tojiro Pro-DP Damascus są pięknie wykończone i łatwe w utrzymaniu, a ich nitowane rękojeści z laminatu typu Micarta są przyjazne dla środowiska i niezwykle wytrzymałe.

  • Kolekcja Tojiro Flash Damascus

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Są to doskonałe noże, które zapewnią przyjemność krojenia na wiele lat. Seria noży kuchennych Tojiro Flash to doskonały wybór do gastronomi oraz domowego gotowania.

    Tojiro Flash których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”) wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo. Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową warstwową stalą rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. 

    Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali, do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą, znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

  • Kolekcja Zen Kasztan

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Są to doskonałe noże, które zapewnią przyjemność krojenia na wiele lat. Seria Zen Kasztan to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie).

    Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stalą rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Kasztanowe rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

  • Kolekcja Zen Hammered

    Kunsztowna, ręczna praca japońskich rzemieślników, którą docenią koneserzy. Tojiro Hammered to istne dzieła sztuki, połączenie niesamowitej ostrości z duchem klasycznego ostrza, w którym młotkowana powierzchnia (tsuchime) zapobiega przywieraniu krojonych produktów. Klingę wykuto z 3 warstwowej stali wysokowęglowej (rdzeń - VG-10).

  • Kolekcja Shippu Damascus

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Tojiro Shippu wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo. Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową warstwową stalą rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. 

    Wygodne świetnie leżące w dłoni i nie męczące jej nawet po kilku godzinach pracy, dębowe rękojeści z pierścieniem z bawolego rogu, zapobiega wysunięciu się klingi. Perfekcyjnie ostre i wytrzymałe noże z serii Shippu stanowią znakomitą alternatywę dla klasycznych modeli japońskich.

  • Kolekcja Shippu Kasztan...

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Tojiro Shippu Kasztan wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo. Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową warstwową stalą rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. 

    Wygodne świetnie leżące w dłoni i nie męczące jej nawet po kilku godzinach pracy, kasztanowe rękojeści wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa, zapobiega wysunięciu się klingi. Perfekcyjnie ostre i wytrzymałe noże z serii Shippu stanowią znakomitą alternatywę dla klasycznych modeli japońskich.

  • Kolekcja Shippu Black Damascus

    Noże kuchenne Tojiro cieszą się ogromną popularnością na całym świecie, ze względu na doskonały stosunek ceny do jakości. Tojiro Shippu Kasztan wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo. Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali, okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową warstwową stalą rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu hartowany do 60 HRC, nadaje ostrzom niezwykłą wytrzymałość i odporność na rdzewienie. 

    Efekt rozchodzących się na klindze fal podkreślono czarną powłoką tlenkową, powstałą w procesie oksydowania stali. Takie rozwiązanie zwiększa żywotność noża i jego odporność na korozję. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego pięknie się komponują z czernioną stalą. Ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone przezroczystym lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia. Wygodne świetnie leżące w dłoni i nie męczące jej nawet po kilku godzinach pracy, kasztanowe rękojeści wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa, zapobiega wysunięciu się klingi. Perfekcyjnie ostre i wytrzymałe noże z serii Shippu stanowią znakomitą alternatywę dla klasycznych modeli japońskich.

  • Kolekcja Shirogami Kurouchi

    Tojiro Shirogami to seria profesjonalnych rdzewnych noży kuchennych, przeznaczonych dla bardziej doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów. Klingi wykuto ręcznie ze specjalnej stali wysokowęglowej o wyjątkowo wysokiej czystości (YSS, Yasuki Hagane), produkowanej przez firmę Hitachi Metals w oparciu o tradycyjną technologię Tatara. Ekstremalnie twardy rdzeń okuto tu dodatkowo miękkim żelazem, dzięki czemu noże są łatwiejsze w utrzymaniu i szybciej się je ostrzy. Tradycyjna metoda wykańczania noży na czarny mat (zwana Kurouchi) nadaje klingom niepowtarzalny styl i pomaga chronić stal węglową przed wchodzeniem w reakcje z żywnością. Lekkie rękojeści w kształcie litery D wykonano z gęstego i odpornego na wilgoć drewna magnolii japońskiej.

  • Kolekcja Tojiro Limited

    Japońskie noże kuchenne Tojiro kolekcja Limited

produkty na stronie
Widoczne 1 - 12 z 66 produktów
Widoczne 1 - 12 z 66 produktów