Darmowa dostawa od 300 zł
Japońskie noże kuchenne Tamahagane
PODKATEGORIE
Seria noży Tamahagane San Black to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Seria noży Tamahagane San Brown to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z drewna pakka, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Seria noży Tamahagane Sakura to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali AUS6AM, o twardości 58 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Seria noży Tamahagane Tsubame Brown to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z drewna pakka, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Seria noży Tamahagane Tsubame Black to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Seria noży Tamahagane Kyoto to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty 62 warstwami stali SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z micarty, które charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć.
Seria noży Tamahagane Bamboo to świetne rozwiązanie do każdej kuchni. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 i okuty stalą SUS410, o twardości 61 HRC +/- 1, zapewnia optymalne właściwości tnące oraz łatwość ostrzenia. Przekuwanie na zimno klingi, mają zwiększoną gęstość stali co przekłada się na większą odporność na ścieranie oraz wyższą twardość. Rękojeści wykonane są z stali nierdzewnej, charakteryzuje bardzo duża trwałość oraz odporność na wilgoć, wzór imituje bambus.