Darmowa dostawa od 300 zł
TK-1120
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | VG-5 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Stal nierdzewna |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designe
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 16,0 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 145 g