Darmowa dostawa od 300 zł
F-659
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal damasceńska |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Micarta |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Profesjonalny japoński nóż Tojiro DP37, Santoku 17 cm.
Odporne na ścieranie, niezwykle ostre klingi o unikalnych wzorach wykuto z 37 warstw wysokowęglowej i niskowęglowej stali nierdzewnej, przy czym ekstremalnie twardy rdzeń stanowi stop z dodatkiem kobaltu. Ta tradycyjna technika uzyskiwania warstwowej stali należy do najcenniejszych skarbów japońskich rzemieślników, ponieważ zwiększa koncentrację atomów w rdzeniu noża, a co za tym idzie – wydłuża trwałość ostrza. Noże z serii Tojiro Pro-DP Damascus są pięknie wykończone i łatwe w utrzymaniu, a ich nitowane rękojeści z laminatu typu Micarta są przyjazne dla środowiska i niezwykle wytrzymałe.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 175 g