Darmowa dostawa od 300 zł
806-060
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść - drewno kasztanowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,9 cm
Długość ostrza - 21,5 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 1,9 mm
Sposób ostrzenia - dwustronny
Waga - ok. 131 g