Darmowa dostawa od 300 zł
806-626W
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | FAX40 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Ostrze - rdzewna stal proszkowa FAX40
Rękojeść - pakawood
Twardość - 66 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,3 cm
Długość ostrza - 17,5 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 2,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 208 g