Darmowa dostawa od 300 zł
807-753
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno kauczukowe
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 24,5 cm
Długość ostrza - 13,5 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 85 g