Darmowa dostawa od 300 zł
Nowość
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Ostrze - stal 420J2
Rękojeść - drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56 HRC +/- 1
Długość całkowita - 30,4 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 1,5 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 95 g