Darmowa dostawa od 300 zł
807-760
Nowość
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | Stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Drewno |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - drewno kauczukowe
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 33,4 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 1,4 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 100 g