Darmowa dostawa od 300 zł
F-826
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | VG-10 |
Długość ostrza | Powyżej 200mm |
Materiał rękojeści | Inne |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Japoński nóż kuchenny Tojiro przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 34,7 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3,6 cm
Grubość klingi - ok. 2,4 mm
Waga - ok. 190 g