Darmowa dostawa od 300 zł
SATAKE803-526
Nowość
wysyłka 1-3 dni
Chwilowy brak w magazynie - zapytaj sprzedającego
Uwaga!! Ostatnia sztuka w magazynie
Data dostępności
Rodzaj stali | 420 |
Długość ostrza | 120-199mm |
Rodzaj ostrza | Gładkie |
Noże Satake Kotori cechuje delikatny, naturalny design i szlachetne wykończenie. Mocne klingi o pełnym trzpieniu wykonano z wytrzymałej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu, co zwiększa ich trwałość i odporność na korozję. Klasyczne, nitowane rękojeści z brązowego materiału Pakkawood wygodnie leżą w dłoni, są odporne na wilgoć i nie kurczą się pod wpływem wysokich temperatur. Noże z tej serii to znakomita propozycja dla osób, które cenią sobie w pracy optymalne rozwiązania.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Satake Kotori 18 cm.
Ostrze: stal 1 warstwowa rdzeń 420J2
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 31,2 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4 cm
Grubość klingi: ok. 1.6 mm
Waga: ok. 135 g